11 Mart 2014 Salı

Portangle adını koyduğum tatlım :)



İşten ayrıldıktan sonra evde kendime ait bolca vaktim olunca çokça zamanım mutfakta geçer oldu. 
Daha doğrusu blog dünyasında geçirdiğim saatlerden sonra gördüğüm, gördüğümde daha farklı bir şekilde bunu yapabilirim dediğim pek çok tarifle kendimi mutfakta bulur oldum sanırım :)

Yapım aşamalarının fotoğrafları mevcut değil ne yazık ki sadece son haliyle paylaşacağım.


  Portangle için gereken malzemeler;


  • 2 yumurta sarısı
  • 400 gr süt
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 25-35 gr tereyağ veya margarin 
  • Limon kabuğu rendesi

Yapılışı; Portakalların üzerini kesip dolma oyar gibi içini boşaltıyoruz. Yumurta sarısı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sonra un, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz. Daha sonra sütü ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp ocağa koyuyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alıp vanilin ve yağı ekleyip mikserin yüksek devrinde 3-5 dk çırpıyoruz. Muhallebiyi portakal çanaklarına doldurup soğuması için buzdolapta 1-2 saat bekletiyoruz. Sunum sırasında ister meyve ister çikolata ile canınız nasıl isterse süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder