18 Mart 2014 Salı

İlk şeker hamuru kurabiyelerim :)

Biz kadınların mutlu olmasını sağlayan bir sürü şey var şu hayatta. Herkes gibi öncelikle bir aileye sahip olmak, iyi bir eş ya da sevdiğin ve sevildiğin bir eşinin ya da sevgilinin olması, güzel bir kariyer, maddi özgürlük vs vs... Bir de bizim mutluluk hormanlarımızın yükselmesine sebep olan  renk ve tat veren başka bir dünya... Kolay kolay hiç birimizin hayır diyemediği çikolatalar, pastalar, kurabiyeler...

Hepimiz artık aşina olmaya başladık şeker hamurunun değdiği kurabiyelere, cupcakelere ve pastalara.    Benim de çoktandır atlamak istediğim bir denizdi şeker hamuruyla çalışmak. Hazır evdeyken az çok malzemeleri de toparlamışken elim değsin şu hamura dedim ve dün başladım kurabiyeler yapmaya.

Bu güzellikleri şimdilik hobi olarak ve biraz da elimi alıştırıp kendimi geliştimek adına yapıyorum. İlerde belki yeni işim "insanları mutlu etme sanatı" olur diye de bir umudum yok dersem yalan olur. :) Ben şimdilik elimden geleni yapıp tevekkül edeceğim sanırım :) 

Bu anlamda ilerleyen dönemlerde kursa da giderim diye düşünüyorum. Önerebileceği bir kurs olan olursa çok mutlu olurum, internette bir sürü şey çıkıyor karşıma kafam biraz karıştı açıkçası. Eh bu işin incelikleri hakkında bilgi vermek isteyen olursa da hayır demem :)

Kurabiyeyi Sema Bozoklar'ın tarifinden yaptım ( 1 büyük boy yumurta, 250 gr tereyağ, 125 gr pudra şekeri, 55 gr nişasta, 1 adet vanilin, aldığı kadar un. Hatırladığım kadarıyla malzemeler bu kadardı. Unun ölçüsü yoktu sert bir hamur olacak diyordu ama biraz göreceli olmuş sanırım. Çünkü sert bir hamur yaptım parçalanmalar oluyordu hamurda. Hamuru yaklaşık yarım saat buzdolapta beklettim.Neyse deneye yanıla bulacağım doğru hamuru sanırım :) Bir de şeker hamuru olarak seker&sugar markasını çok duyduğum için onu kullandım. Bu konuda da her türlü yoruma açığım.)

Benden şimdilik bu kadar,

Bol renli ve tatlı günler hepimizin olsun,

Sevgiler.

3 yorum:

  1. Selam, un 480 gr olacaktı...:) aslında dağılmayan bir hamur olmalı, çok sert ve parça parça ayrılıyorsa un fazla gelmiş demektir, şekil vermekte zorluk çıkartır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sema hanım, yorumunuz içn çok teşekkürler. İlk yaptığım hamurla çalışmak çok zor oldu dediğiniz gibi muhtemelen unu ayarlayamadım. Daha sonra 450 gr olarak ayarlamaya başladım şimdilik bir sıkıntı yaşamıyorum ama 480 olmalı derseniz bundan sonrakileri o şekilde yapayım. Sevgiler...

      Sil
  2. Yumurtanın büyüklüğüne ve unun, yağın markasına göre bile durum değişebiliyor.:)) 450 gr. yeterli geldiyse öyle devam edin.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil